ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Φλωρεντία – Ρώμη – Νάπολη – Πομπηία

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών του 4ου Γυμνασίου Ρόδου και μετά από πρόσκληση της ορθόδοξης εκκλησίας της Ρώμης, 24 μαθητές/τριες με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κα Βεργωτή Αναστασία και την Διακομανώλη Μαίρη, πραγματοποίησαν 4ήμερη εκδρομή στην Ιταλία από 1 έως 4 Απριλίου 2024.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, θαύμασαν το περίφημο Ντουόμο και ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης κ της αρχιτεκτονικής.

Στην Ρώμη επισκέφθηκαν το Κολοσσαίο, την Φοντάνα ντι Τρεβι, το Πάνθεον, την ρωμαϊκή αγορά και το ιστορικό κέντρο της αιώνιας πόλης, καθώς κ το Βατικανό και τα μουσεία του, είδαν αναγεννησιακά έργα τέχνης κ έμαθαν περισσότερα για την ιστορία της Ευρώπης και του χριστιανισμού. Ιδαίτερα σημαντικη η επίσκεψη στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Ρώμης, όπου ο αρχιμανδρίτης Συμεών Κάτσινας υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες. Είχαν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ιταλική πρωτεύουσα και να γνωρίσουν την ελληνική παρουσία εκεί.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν η Νάπολη, πόλη με στενούς δεσμούς με την Ρόδο και η Πομπηία, όπου μεταφέρθηκαν σε μια άλλη εποχή μέσα από τα τόσο καλά διατηρημένα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Ένα ταξίδι που πρόσφερε γνώσεις, εμπειρίες, διασκέδαση και ευχαρίστηση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αρχιμανδρίτη π. Συμεών Κάτσινα, για την πρόσκληση στη Ρώμη και την υποδοχή στον ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου.

Scroll to Top